A betegség, mint tünet

2011.05.23. 22:21

Homoiosz-pathosz, becézzék bármilyen hókuszpókusznak, az eredeti kifejezés pontosan leírja a jelenséget. A pathosz szó egyszerre jelent szenvedélyt és szenvedést, közös tőről fakadónak érzékelik a hellének a legmagasabb örömöket és a legmélyebb kínokat. A homeopátia szokványos meghatározásától, miszerint olyan anyagokkal gyógyítják a betegeket, melyek az egészséges szervezetben a betegség tüneteit kiváltják, bizony erősen nő Pinocchio orra.

Még szép, hogy atomjaira kritizálható a gyógymód, ha áltudományos-toxikusanyaghigítós-pirulakapkodós kezelések sorozatának tekintjük. Ugyanis nem ez a homeopátia! A igazi turpisság ott van, hogy maga a betegség már csak egy végső tünete az igazi problémánknak, amit nem lehet gyógyszerrel kezelni. A 'hasonlóval gyógyítás' annyit takar, mint visszájára fordítani a folyamatot, mely a betegséget okozta, vagyis azon az úton jöjjünk ki belőle, melyen mi magunk sétáltunk be.

Nulladik lépésként tételezzük fel, hogy jóban vagyunk magunkkal (nem ostorozzuk magunkat a testünk, az érzelmeink, a szellemi képességeink vagy bármi más miatt). Addig inkább meg se mozduljunk, míg ez a momentum nem tisztázott: Szeretem magam!

Ha ezek után problémát észlelünk a kis gépezetünkben, meg kell kérdezni mi is a baj. Csak mi halljuk a választ, tehát legyünk őszinték! Senkit sem érdekel az önsajnálati ötperc, a mártírok a francia forradalommal divatjamúlttá váltak, ha eredményt akarsz elérni, csak a lényeget keresd. Mi a baj?

Ha felfedezted a forrást, már látod is, hogy amit betegségnek hittél, az csak a strand az óceán partján. Mi mással lehetne megoldani a rejtett zűrzavart, alá kell merülni! Amikor már nem kavarog a mélység, akkor csendes a felszín is. A folyamatosan örvénylő, tekergőző, átalakuló energiának az anyagi világ mintegy megkövesedett állapota csak, ha bármilyen változást akarsz létrehozni az anyagban, azt az energia módosításával tudod elérni. Gyógyszerezéssel csak kapargatod a strand homokját, a tüneti kezelés helyett egyszerűen lásd magad egészségesnek. EGÉSZségesnek. Hullámzó szeretethalmaznak, mely mellőz minden FÉLelmet.

Ismerd meg a folyamatot, mellyel felépítjük magunkat! Ahogyan energia anyaggá sűrűsödik, belép a látható fény, érzékelhető hang, tapintható sűrűség tartományába, vagyis az általunk valónak érzett világba. Ha tudod a konstrukció folyamatát, akkor bármely destruktív hatás után is újra tudsz épülni, a beteg anyagot újra energiává bontva és egészséges anyaggá alakítva. Ha megérted a teremtő folyamatot, akkor alkalmazni is tudod. Te tetted magad beteggé, itt az idő, hogy gyógyítni is megtanulj! Ez a homeopátia.

À bientôt!

A bejegyzés trackback címe:

https://felfedezes.blog.hu/api/trackback/id/tr322927417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása