Hope

2011.01.15. 03:50

Tudatosan boldog újévet!

Keresek valamit... Azt hiszem, nem az üveghegyen túl vagy a pohár fenekén találom, mert ott már sokan jártak előttem. Ma tanultam Seth MacFarlane-től: "though we may never reach our goals, it's hope that'll save us from who we once were". A remény változásra ösztönöz, így merült fel bennem a kérdés - hol lakik a boldogság?

Minden egyes pillanat különleges, egyedi. Más. Nem létezhet két teljesen egyforma momentum, mert akkor már nem beszélhetünk különbözőről, csak kétszer néztünk rá ugyanarra, így minden másodpercünk eltérő. Más.

Az élet nem egy óriási fénymásoló, ami kicsit torzít az új másolaton, így egyfajta hanyatlási folyamat figyelhető meg. Nekünk az összes lapunkon teljesen más kép szerepel. Mondhatnám, hogy a lapok közt nincs is szerves kapcsolat. Bármelyik percben változtathatunk. Azonnal és teljesen. Egyetlen döntésünkön múlik.

Aztán egy újabb döntésen...

Majd még eggyen...

A változás természetes, az állandóság illúzióját az kelti, hogy egyetlen döntést újra és újra meghozunk. Ugyanis ha sok különálló lapból történetet akarunk faragni, akkor bizony ugyanúgy kell döntenünk. Egészen apró változtatásokat tenni, hogy lássuk magunk mögött a csiganyálkát. Kitartani a választott mellett, nap mint nap, percről percre, majd amikor váltani akarunk, az új alternatívát ismételni minden minutumban.

Lehet, nem vesszük észre, de a világ folyamatosan mozgásban van, bár a mozgás nem egy folyamat. Minden bogár rovar... Nem feltétlenül következik egyik történés a másikból csak azért, mert a mi időszemléletünk lineáris. Így tud 'gyökeresen' megváltozni az életünk, ez a 'szerelem első látásra' és ezt becézik világszerte 'véletlennek'. A végtelen sok képből bármelyiket választhatjuk, mert a temérdek különálló lapot a saját ízlésünk szerint rendezhetjük sorrendbe, mindenki személyre szabott sztorit kreál.

A boldogság is egy pillanat. Egyetlen rövid, egyedi és különleges pillanat. Ahhoz, hogy folyamatként érzékeljük, folyamatosan ezt a pillanatot kell választanunk. Mint mondtam, a világ nem szűnik meg mozogni csak mert mi elfordítjuk róla a szemünket - ha a változásban ismételgetjük a boldogság mellett leadott voksunkat, biztosak lehetünk benne, hogy nem egy unalmas életünk lesz. Csak örömteli.

Ha egyetlen egyszer átéltük, bármikor képesek vagyunk megismételni. Hagyjuk a félelmeket és a kétségeket, sutba a sorssal és hanyagoljuk az eleve elrendelés ál-felelősségmentességét! Tulajdoníthatjuk a véletlennek, ha nem akarjuk észrevenni, hogy mi válogatunk a határtalan palettáról, és a saját alkotását az ember nem KÉPes elfeledni. A minta, melyről készült, ott van bennünk; így az önsegítő könyvek és önpusztító csalások helyett egyszerűen keressük magunkban a boldog pillanatot! Ebből alkossuk meg újra és újra. Amíg világ a világ.

Nehéznek érzékelhetjük folyamatosan észben tartani, hogy mit is válasszunk. Hívhatjuk reménynek ami előre visz, bár inkább legyünk alkotóképességünk tudatában. Szabad művészekként vetjük papírra a gondolatot, és higgyük el végre, hogy amit egyszer megteremtettünk, az megvan! Létezik! A reprodukálás csak spanyolviasz. Az ismert lapot elővesszük, leporoljuk, és beillesztjük a jelenlegi képsorunkba. Ha voltunk valaha is boldogok, csak emlékezzünk rá, és helyezzük be a valóságunkba!

A remény segít túllépni azon, akik egyszer voltunk, mert ha elégedettek lennénk, többé nem hívnánk reménynek. Az már csak vegytiszta tudás. Bölcsen válogassuk a pillanatainkat és az élvezeteseket ne féljünk megismételni! Az ismétlésekből történet lesz, a történetekből egy élet könyve. Mi tartja egyben a könyvet? A döntés. Láthatatlanul fűzi össze minden másodpercünket, ám amíg nem akarjuk észrevenni, addig csak a lapokat látjuk. És megmarad nekünk a remény...

À bientôt!

A bejegyzés trackback címe:

https://felfedezes.blog.hu/api/trackback/id/tr992584898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása